Blender3d'yi Tanıyalım
Blender 3d programının ne işe yaradığını biliyor musunuz? Blender 3d programının ne işe yaradığını öğrenmek için 'Blender3d'yi Tanıyalım' adlı videomu izleyebilirsiniz.
Videonun Linki: https://goo.gl/AQeYGn
Kanala Abone Ol: https://goo.gl/yQqGfD
Sosyal Medya
Facebook Sayfası: https://goo.gl/XmGCwQ
Facebook Adresim: https://goo.gl/mSiyS6
Twitter: https://goo.gl/Shpp8c
İnstagram Youtube: https://goo.gl/e5HYsb
İnstagram Adresim: https://goo.gl/MbLngK
Blogger Adresim: https://goo.gl/TCHpY4
Google+ Adresim: https://goo.gl/DK3hmR
Tumblr Adresim: https://goo.gl/LRofA1
Facebook Adresim: https://goo.gl/mSiyS6
Twitter: https://goo.gl/Shpp8c
İnstagram Youtube: https://goo.gl/e5HYsb
İnstagram Adresim: https://goo.gl/MbLngK
Blogger Adresim: https://goo.gl/TCHpY4
Google+ Adresim: https://goo.gl/DK3hmR
Tumblr Adresim: https://goo.gl/LRofA1
İş Teklifleri ve iletişim: iletisimyunusyalin@gmail.com
Merhabalar, Ben Yunus YALIN, youtube'de uzun yıllar video izledim. Şimdi ise videolar çekmeyi planlıyorum. Videolarım içerikleri şu şekilde olacak gibi bir şey söyleyemem. Genellikle eğitim, oyun gaming, podcast, şiir, gezi yazısı, eğlence, komedi, şarkı, vlog, montaj, tepki ve benzeri videolar ile karşınızda olacağım. Bu videoları çekerken izleyicilerimin yorumlarını dikkate alarak kendimi geliştirmeyi ve yeni öğrendiklerim ile izleyicilerimin bilgilerine arttırmayı, aynı zamanda eğer becerebilirsem sizleri güldürmeyi planlıyorum. Videolarımı beğenirseniz ve yorum kısmında videomu beğenip beğenmediğinizi belirtirseniz sevinirim. Eğer önerileriniz varsa çekinmeden yorum yapabilirsiniz.
Videomu izlediğiniz için size sonsuz teşekkür ederim. Bir yorum ve bir beğeni bırakırsanız çok çok mutlu olurum. Abone olarak beni sevindirebilirsiniz.
Video Diyalogları:
0:00 Merhabalar, Ben Yunus YALIN Bu gün size Blender 3d programını tanıtacağım. Blender 3d programı nedir? dersek, blender 3d yazılımı ücretsiz açık kaynak bir programdır. blender.org ana sitesidir. Merkezi Hollanda'dadır. 1995 yılından bu yana geliştiriliyor. Windows, Linux ve Mac OS için sürümleri mevcuttur. Blender ile neler yapabiliriz? - Modelleme (Bir çok program ile uyumlu içeri ve dışarı aktarım) - Işık ve kamera desteği - Doku kaplama - Değiştiriciler - Fizik simülasyonu - Resim filtrelemeleri - Doğa, bitki, hayvanlar gibi - Mimari eserler - Yazı efektleri - Ürün tanıtımı gibi işler yapabiliriz. Blender'ı nasıl öğrenebiliriz derseniz.
1:02 Bu gördüğünüz kaynaklar, size yardımcı olacaktır. 'blendertr.com' Türkçe kaynak, youtube üzerinden de 'sebilgi' kanalını takip edebilirsiniz. Modelleme: Referans resme bakarak, nesneler üç boyutlu olarak yapılabilir. Sol üstteki orijinal resmi görüyorsunuz, sağ alttada yapılmış, blender da yapılmış resmi görüyorsunuz. yani modeli görüyorsunuz. Sol tarafta orijinal bir asansör butonu, sağ tarafta blender ile yapılmış bir asansör butonu, sağ tarafta, sağ alt tarafta bir yazıt, sol tarafta blender ile yapılmış bir yazıt. Fizik Simülasyonu: Yer çekimi ile bir çok nesne yere düşerek, sahne gerçekçi hale getirilebilir, mesela yaprakları düşürüyoruz, rastgele etrafa yayılmasını sağlayabiliriz.
2:02 veya kağıtlar yere düşüyor, perde düşüyor bunların düşümlerini daha gerçekçi hale getirebiliriz. Diğer bir fiziksel olay da dişlilerin hareketi diğer nesneleri ileri sürükleyebiliyor. veya kumaşlarda gerçekçilik oluşturulabiliyor. Rüzgar estiğinde sanki böyle gerçek bi... gerçek bir perdeymiş gibi sallanabilir. Fizik simülasyonu, sıvı simülasyonu ile nesnelerin su ile olan etkileşimi gerçekleştirilebilir. Bir nesne suya düştüğünde, suyun yaptığı etki ve bunun tepkisi bütün bunlar gözlenebilir. (burada) Doğa Simülasyonu: Hayali olarak veya bir resim temel alınarak çevre bilgisayarımızda oluşturulabilir. Gördüğünüz gibi ağaçlar, taşlar, kayalar, su, nehir, çiçekler
3:01 aklınıza gelen, hayal gücünüze gelen bütün her şeyi burada oluşturabilirsiniz. Mimari Yapılar: Evler, caddeler, sokaklar, binalar, kapılar bütünü aklınıza gelecek, mimari yapılar burada, gene oluşturulabilir. Ürünler: Tencere, tava, hoparlör, varil, somon, vida aklınıza gelebilecek bütün ürünler burada yine yapılabilir. Metin Efektleri: İnternet'te bulduğunuz hazır tamplateleri kullanmak yerine buradaki efektleri yani burada blender'da kendi hayal gücünüz ile bir model oluşturup kendi, tamplate'ini oluşturu... Tem... Template'ininizi oluşturabilirsiniz. Oyun Yapma: Oyun nesneleri tasarlanarak, istenen görünümde harita yapılabilir. Blender'ın kendi oyun motoru da var. Bu.. Bunun üzerinde oyun yapabilirsiniz.
4:02 Resim Filtreleme: Bir sahneye üst üste filtreler uygulanarak, Göze daha hoş gelecek hale getirilebilir. Gördüğünüz gibi resimler filtrelenmiş. Kamera İzleme: Kamera izleme yöntemi ile normal resimleri üzerine eklemeler yaparak böyle sanki daha üç boyutlu gibi gösterebilirsiniz. Kamera izleme yöntemi ile orijinal videoda var olmayan nesneler eklenebilir. Resimde de gördüğünüz gibi olmayan bir dinozoru oraya eklemişler. Dinlediğiniz için teşekkür ederiz. Blender ile yapacağınız her şey hayal gücünüz ile sınırlıdır. Teşekkürler. Şimdi sırada küçük bir videomuz var bunu izleyeceğiz.
Kapak Fotoğrafı: https://pixabay.com/tr/korku-3d-blender-%C4%B1-2064784/
#blender #blender3d #blenders #blenderbottle #blender3dart#blender3danimation #blender3dsoftware #blender3dProgrami#blender3dTanitim #blender.org #blender3dWindows #blender3dMacOS#blender3dLinux #OyunYapma #OyunMotoru #youtube #youtuberp#youtuberin #youtuber #youtubeuse #youtubers #youtubetutorial#youtubeTürkiye #youtubetürkiye #youtubeturkiye #youtubeturkiyevideo
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder